Pro Evolution Soccer 2018 online beta

podijeli

Novi PES 2018 u srpnju dobiva svoju igrivu beta verziju, i Usaina Bolta kao igrača!

pes 2018

 

Nova FIFA ili možda novi PES 2018? Što više igrate ili bolje rečeno,  koju od ove dvije nogometne simulacije vi više preferirate? PES ili Pro Evolution Soccer je nogometna simulacija koja je na tržištu još od devedesetih (tada se drugačije zvala i drugačije je izgledala), doba kada je prvi Playstation bio alfa i omega u gamerskom svijetu.

Iako je PES još daleke 2001. godine utemeljio nešto što će se od tada pa nadalje zvati žanr simulacije nogometa (za razliku od ondašnje FIFA-e koja je bila čista arkada), kako je vrijeme prolazilo i kako su se vremena mijenjala tako se mijenjala i Konamijeva nogometna uzdanica. No, da ne duljimo, prijeđimo mi bolje na stvar.

Ovdje ćemo nešto reći o nečemu zbog čega bi novi nastavak Konamijeve nogometne simulacije mogao osvojiti još veći broj fanova nego prije. Naime, novi PES 18 će u sebi kao igrivog lika imati ni više ni manje nego, Usaina Bolta! O čemu se točno radi i kada PES 18 u svom igrivom obliku možemo očekivati na našim konzolama i računalima – vidjeti ćemo u nastavku.

Usain Bolt kao nogometaš i to već u ”beta” verziji igre

Neki kažu da je Konami oduvijek bio poznato po tome što je u PES znao stavljati različite neobične i nekonvenionalne stvari (iako bih se ja mogao zakleti da je EA Sports bio više poznat po tome, pogotovo u svojim starim nastavcima, no dobro).

Neki od tih neobičnih stvari navode stvari kao što su naslovnica PES 3 koja je sadržavala suca Pierluigi Collinu ili mogućnost kojom su glave igrača mogle biti zamijenjene glavama životinja. E pa to će sve pasti u vodu i u zaborav nakon što ove godine izađe novi Pro Evolution Soccer 2018 koji će kao jednu od najvažnijih posebnosti imati Usaina Bolta kao igrača.

 

Dio MyClub moda

Da, osvajač velikog broja najsjajnijih odličja sa Olimpijskih igara i prema mišljenjima mnogih jedan od najboljih trkača i sportaša svih vremena- Usain Bolt će se naći kao igrač u novom PES-u i to unutar moda MyClub.

Za  sve one koji ne znaju, radi se o modu unutar kojeg igrač vodi svoj klub s kojim onda sudjeluje u natjecanjima s drugim igračima nakon čega osvaja bodove za koje kupuje nove igrače, poboljšanja za igrače i sl. Naravno, radi se o online modu igranja, tako da će svi oni kupci koji naprave pred-narudžbu novog Pro Evolution Soccera 2018 moći kao dio pred-narudžbe dobiti i Usaina Bolta- i to sa svim svojim sprinterskim atributima koji će, kako kažu, biti vrlo precizno ”prevedeni” u igru.

Ako vam se to čini ludo i nevjerojatno, ne trebate misliti da se Konami odlučio na neke radikalne promjene u smislu da će novi PES biti arkadniji nego što su njegovi prijašnji, noviji nastavci. PES 2018 će manje-više zadržavati istu formulu kada govorimo o načinu igranja i gameplayu.

Ako ste i prošlih godina radije izabirali PES, a ne FIFA-u, onda nema razloga da to isto ne učinite i ove godine. Ipak, da ne ispadne da će novi PES biti u svemu isti kao i PES 2017, Konami je obećao da će, izuzev Usaina, novi PES sadržavati velik broj sitnijih popravki svega onoga što jezgra igre već ima, a sve u cilju da se Konami i Pro Evolution Soccer opet vrate tamo gdje i pripadaju- na tron nogometa.

Lansiranje beta verzije igre već u srpnju

Konami se odlučio (barem se tako čini) slušati svoje fanove više nego ikada prije. Velik broj razmišljanja i mišljenja fanova je išao ka tome da Konami, prije nego što na tržište izbaci gotov proizvod, izbaci i ”beta” verziju tako da se igrači mogu upoznati s onime što ih čeka u novome nastavku.

To je logično, s obzirom da nije mala stvar davati 50-ak američkih dolara za igru koja će kao glavnu stvar imati ”tek nekoliko sitnih tweakova” u odnosu na prošli nastavak. Konami je odlučio poslušati svoje fanove i odlučio je već u srpnju staviti beta igrivu verziju novog PES-a. Od 20. pa sve do 31. srpnja igrači će imati priliku isprobati novi PES 2018 i to dva moda: Quick Match i Online Co-op mod. Kada saznamo više vijesti o ovome biti ćete obaviješteni.

Poboljšanja u vezi Master lige

Master liga je od svojih početaka bilo mjesto na kojemu je svaki novi igrač PES-a učio kako se igra nogomet i mjesto na kojemu je svaki iskusni igrač uvježbavao i brusio svoje stare vještine i učio nove. Jedna od stvari na koje su se fanovi PES-a žalili jest baš Master liga. Fanovi su željeli poboljšanja i novine i čini se da ih je Konami i u tome odučio poslušati. Naime, ”pre-season” turniri su sada uključeni u Master ligu i dio su nje.

To je dobra stvar jer će se preko ovih turnira igrači na neki način ”osvježiti” i pripremiti za novu sezonu, dok intervjui prije utakmica kao i scene iz svlačionica znače da igrači više neće samo ”skočiti” u utakmicu bez da znaju što se događa. Još jedna od novina koje će biti dodane Master ligi da bi se još više pojačao taj osjećaj izazova kojeg će svaki rasni PES veteran znati cijeniti su izazovi i ciljevi koji se trebaju postići unutar sezone.

U slučaju da te ciljeve igrač ne ostvari ono što slijedi je naravno- otkaz (i game over). U PES-u nema mita i korupcije, barem ne unutar same igre.

 

 

 

Sredina rujna i listopad

Ono što je već poznato svima koji redovito prate datume izlaska PES igara jest to da novi PES svake godine otprilike izlazi u isto vrijeme: sredinom (ili blizu sredine) rujna. Naravno, to je okvirni datum koji se može malo izmijeniti, no kako sada stvari izgledaju čini se da ćemo novi Pro Evolution Soccer 2018 na tržištu ugledati tih dana (minus/plus dan-dva).

PC verzija igre izlazi nešto kasnije (u listopadu) tako da će ”pisijaši”, kao što je to isto već postala tradicija, na novi PES morati još malo više pričekati. Nova poboljšanja Master lige, Usain Bolt u MyClub-u, novi tweakovi, a prije toga igriva beta verzija koja nas čeka u srpnju – to su razlozi zbog kojih se ‘isplati’ biti Pro Evolution Soccer fan.

 

izvor:pc chip

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *