Toyota Corolla 1.6 VVT-i 2009 – rabljena

podijeli

Ostati lider u C segmentu automobila na svjetskom tržištu zahtijeva postavljanje novih standarda sa svakom novom generacijom. Već 40 godina Toyota čuva recept za uspjeh, a sada ćemo se posvetiti desetoj generaciji koja se proizvodila od 2006 – 2013 godine.

Konkretno, radi se primjerku koji je uvezen iz švicarske te ima na satu 174.ooo km i paket opreme luna+.

Ova Corolla je zaista prava, namjenski dizajnirana limuzina koja ovoga puta dobrano zalazi svojim dimenzijama, pojavom i kvalitetom u viši, D segment.

   Ono što ostavlja poseban utisak jeste, nećete vjerovati, upečatljiv dizajn. Iako japanski proizvođač navodi da je isti rezultat boravka njihovih dizajnera u Italiji nama se čini da su ključni detalji pozajmljeni od luksuznog odjeljenja, njegovog Visočanstva, Lexusa.

Prednji kraj karakterišu prošireni blatobrani koji u kombinaciji sa agresivnije dizajniranim farovima daju automobilu mišićav i dinamičan izgled. Proširenje blatobrana se nastavlja duž bokova dajući automobilu snažnu pojavu i pored standardno «čistih» linija automobila.

Zadnje svetlosne grupe su profilisane i opet upućuju na Lexus. Nakon osam godina eksploatacije, na limu nema tragova korozije a jedini nedostaci su nekoliko jedva primjetnih ogrebotina koje su nastale nepažnjom vlasnika koji je vjerovatno često odlagao stvari na poklopac prtljažnika.

Obezbijediti više prostora za ramena, glavu i noge putnika bio je ključni zadatak dizajnera, a niski A stubovi nisu im nimalo olakšali posao. Rezultat je izuzetno prijatan osjećaj boravka u zaista velikom automobilu, a utisak mogu da pokvare samo pomenuti A stubovi i to kod nadprosečno visokih osoba. Prostor između prednjih i zadnjih sjedišta je veći i sada iznosi 9 cm, pa verujemo da je malo osoba koje neće naći dovoljno prostora za svoja koljena pozadi.

Dizajn prednje konzole i vozačkog radnog prostora je dobro prepoznatljiv. Nije bilo suvišnih egzibicija, a novost u odnosu na Avensis (na koga Corolla dimenzijama podeseća) jesu elementi viđeni u Aurisu. Tu podrazumijevamo novi izgled instrumenata i osvjetljenja, dok srednja konzola takođe podseća na Auris sa bitnom razlikom da nema dizajn mosta, što bi možda trebalo da ukaže na konzervativniji pristup u odnosu na hečbek namijenjen mlađoj populaciji.

Obzirom da su korišteni zaista solidni materijali pri izradi enterijera, ovaj primjerak gotovo da nema tragova upotrebe te ukoliko se uradi kvalitetno hemijsko čišćenje može da prođe pod novo. Čak i upravljač zajedno sa ručicom mjenjača ne pokazuje umor, što je za apsolutnu pohvalu.

Sva elektronika radi, svaka lampica i prekidač, a takođe i sva četiri elektična podizača stakala ne pokazuju zamor i rade besprijekorno. Bravo Toyota !

Što se motora tiče, ispod haube se nalazi atmosferski 1.6 litreni benzinac od 124 KS koje razvija pri 6000/min i 157 Nm obrtnog momenta te najimpresivniji detalj vezan za njega jeste kriva obrtnog momenta.Iako maksimalni obrtni momenat nije previše impresivan i iznosi 157 Nm,već pri niskih 2000/min pa sve do 6000/min dostupno je čak 140 Nm.

Kada se brojke pretoče u praksu dobijate zaista elastičan motor koji je u stanju da solidno povuče i prilično opterećenu Corrola-u pri nižim obrtajima.  Do stotke stiže za 10 sekundi a maksimalna brzina je 195 km/h.

Usled odlične krive obrtnog momenta i sistema, koji govori kada je optimalni trenutak za menjanje stepena prenosa, moguće je voziti veoma ekonomično. Mi smo za nedelju dana prevalili skoro 800km uz prosječnu potrošnju od oko 8,5l na 100 km. Sjajan rezultat, ako se uzme u obzir da smo imali poprilično tešku nogu na gasu. Ukoliko je savjesno vozite moći ćete postići prosjek od 7 litara bez ikakvih problema a u gradu ne prelazi 9l.

U gradskoj vožnji Corolla sa 1,6 benzinskim motorom naprosto briljira. Motor je prepun snage (da, znamo da je čudno tako nešto čuti, međutim motor je zaista takav), tako da se kroz raskrsnice i gužvu možete kretati uz minimalno rada mjenjačem.

Kad smo već kod mjenjača, u pitanju je tipičan Toyota mjenjač – namijenjeni normalnim vozačima, koji ne planiraju neke vozačke finese i bravure. Sa ovim motorom prava je šteta što nije ugrađen šestostepeni mjenjač, gde bi šesti stepen bio dosta duži i omogućio visoke putne brzine na nižem broju obrtaja.

Zanimljivost je da kod ovog motora pri promjeni brzina, kompjuter dodaje blago gas(za 200-300 obrtaja), tako da ćete u početku imati neobičan utisak da nešto ne radite kako treba, zato što čuje da je motor povećao obrtaje iako ste vi otpustili pedalu gasa.

Što se komfora u vožnji tiče, Corolla odlično upija neravnine. Ništa ne lupka, ne škripi uprkos godinama. Široki 16″ točkovi prave solidan šum, a izolacija motornog prostora funkcioniše dok ste u legalnim brzinskim okvirima. Preko tog limita, zbog relativno kratkog petog stepena prenosa, buka se prilično povećava, mada je daleko od neizdržive. Corolla je skoro pa nečujan automobil uprkos cifri od 174.000 pređenih kilometara.

Oprema koja je napakovana u Corollu ima poduži spisak ali evo ukratko : ABS, EBD, BA, prednje i bočne vazdušne jastuke,vazdušne zavjese, automatski klima  uređaj, 16″ točkove, komande radio/mp3 uređaja na upravljaču, kao i svetla za maglu.

Znači ukoliko ste u potrazi za pouzdanim vozilom koje vas neće ostaviti na cjedilu, a nećete da se utopite u masu sa nekim njemačkim modelom, onda je ova Japanska limuzina idealna za vas. Najpametniji izbor pri kupovini bi bio da uzmete auto koje je voženo po europskim cestama te ga uvezete jer velika je vjerovatnoća da je bolje održavano i sačuvano nego u BiH ili Srbiji, gdje je cijena ove Corolle od 5500 – 7000 €.

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *