NEODGOVORNI VOZAČ NAJVEĆI DIVLJAK NA HRVATSKIM AUTOCESTAMA OVE GODINE Britanac na A3 jurio 244 km/h, ali to je tek početak, počinio je ukupno osam prekršaja

podijeli

Dugopolje, 170810.
Prometni policajci Kristian Perisic i Tonci Pivic iz postaje Prometne policije Split svakodnevno nadziru promet na autoputu A1 od Dugopolja do Sibenika.Nadzor vrse pomocu vrlo brzog BMW automobila kojim presrecu vozace koji voze prebrzo pri cemu ih snimaju kamerom i naplacuju kaznu od 500 do nekoliko tisuca kuna ovisno o brzini.Na fotografiji policajci prate i snimaju vozilo koje vozi prebrzo.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

 

Sisačka policija izrekla je novčanu kaznu od ukupno 11.600 kuna 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je vozio osobni automobil BMW 244 km/h na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac i počinio osam prekršaja.

Mladi Britanac zaustavljen je na A3 na području Sisačko-moslavačke županije, u nedjelju oko 21 sat, vozeći u smjeru Zagreba BMW britanskih registracija, 244 km/h.

Osim osjetnog prekoračenja brzine utvrđeno je da je počinio još i sljedeće prekršaje – požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, pretjecanje teretnih automobila trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorištenje pokazivača smjera, nepostupanje po zahtjevima izraženim svjetlosnim, zvučnim i znakovima policijskih službenika pomoću svjetleće stop tablice, prestrojavanje iz trake u traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Također kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna te mu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navela je Sisačko-moslavačka policijska uprava.

 

jutarnji

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *