OLUJA SVIH OLUJA – ŠOKANTNA IZVJEŠĆA S KUBE KOJOM HARA URAGAN IRMA : Vjetar uništio opremu za mjerenje brzine kojom puše !!!

podijeli

(170909) -- CAMAGUEY, Sept. 9, 2017 (Xinhua) -- Palm trees struggle against strong wind at the Santa Lucia Beach in Camaguey of Cuba Sept. 8, 2017. Hurricane Irma continued to batter Cuba's northeast coast on Friday with strong wind and waves. (Xinhua/Str) (da) (ce) ***BEST QUALITY AVAILABLE*** - str -//CHINENOUVELLE_XxjpbeE000532_20170909_TPPFN0A001/Credit:CHINE NOUVELLE/SIPA/1709091135, Image: 348797125, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

 

Uragan Irma “teško je pogodio” središnju Kubu naletima vjetra koji dosežu 260 kilometara na sat, objavili su kubanski mediji u noći na subotu.

Uragan, prvi te snage na Kubi od 1932., teško je pogodio pokrajine Camaguey i Ciego de Avila, u središtu zemlje, objavila je meteorološka služba. Nije poznato koliko je snažno ondje puhao vjetar s obzirom da meteorolozi javljaju da je uništio opremu koja mjeri njegovu brzinu.

Zbog njegove veličine, posljedice uragana se osjećaju od pokrajine Las Tunas na istoku zemlje do Ville Clare na zapadu, udaljenima gotovo 400 kilometara, rekao je meteorolog Elier Pila.

CNN-ov dopisnik Patrick Oppmann izvijestio je da se za tu televizijsku mrežu javlja s prvog kata kuće u kojoj su on i njegova ekipa stacionirani.

– Da smo ostali u prizemlju, vjerojatno bismo se utopili, toliko je visok plimni val koji je nanijela oluja, rekao je.

U cijeloj zemlji iz opreza je evakuirano više od milijun ljudi, objavile su vlasti.

U 7 sati GMT oko uragana kretalo se u smjeru zapada brzinom od 19 kilometara na sat duž sjeverne obale Kube.

Dva milijuna stanovnika Havane uragan bi trebao zahvatiti tijekom dana.

Oscilirajući između najsnažnijih kategorija 4 i 5, uragan bi se trebao nastaviti kretati duž kubanske obale i potom u subotu navečer skrenuti sjeverozapadno prema Floridi gdje ga se očekuje u nedjelju poslijepodne.

Uragan je na Karibima usmrtio najmanje 19 ljudi.

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *