Vipp, skandinavska modularna mikro kuća

podijeli

Vipp, danska tvrtka poznata po elegantnim proizvodima za kuhinju i kupaonicu, i danas već kultnoj metalnoj kanti za smeće, koja krasi domove diljem svijeta, odlučila je otići korak dalje te je 2014. godine predstavila fantastičnu modularnu kuću veličine 55 četvornih metara dizajniranu do posljednjeg detalja.

Retouch by: Wetouch Imagework

 

 

Vipp je kuća u potpunosti prilagođena životu u prirodi, a funkcionira po principu “plug and play”. Jednostavna, ali moćna izvedba kao čvrsta stijena stoji u oštrom kontrastu s tom istom prirodom. S izvrsno dizajniranim interijerom i detaljima, idealan je odabir za sve ljubitelje elegantnog i pročišćenog skandinavskog dizajna.

 

 

 

 

Ipak, svojim čeličnim okvirom koji obuhvaća velike staklene površine, postaje prozirna i pretvara se u ljusku koja projicira krajolik u unutrašnjost.

Vipp sklonište u svom izvornom smislu svedeno je na osnovu koja služi samo funkcionalnoj svrsi, a to je potreba za krovom nad glavom. U želji da korisnici uživaju u prirodi Vipp kuća ima pomične prozore od poda do stropa, dok “bunker” konstrukcija pruža fizičko utočište i zaštitu od različitih vremenskih nepogoda.

 

 Interijer je u cijelosti elegantno i jednostavno uređen u tamnim tonovima te je u  potpunosti opremljen Vipp proizvodima u rasponu od kuka i svjetiljka preko kreveta i kuhinje pa sve do ručnika i detalja za kupaonicu. Sve je u ovoj kući osmišljeno kako bi se korisnicima olakšao bijeg i stvorilo ugodan boravak u prirodi.

 

 

Izvor: Vipp

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *