3 pitanja koja najviše muče žene prilikom odlaska ginekologu

podijeli

 

 

 

ONO što ženama stvara najveću paniku u glavi prije odlaska ginekologu zapravo je sve ono što ginekologe odreda najviše živcira.

Zato time više nemojte razbijati glavu, a evo što će vam svaki ginekolog reći na te teme:

1. Oni ne primjećuju vašu “frizuru”

Dokazano je da više od 40 žena prije odlaska ginekologu revno obrije noge i intimno područje, a dlake su zadnja stvar koju će liječnik primijetiti na vama. A iako će na svaki vaš komentar o frizuri, koju ste napravili, ili niste, ginekolog reći nešto pristojno, činjenica je da bi ga oni najradije ignorirali ili vas zapravo podučili prirodnoj vrijednosti dlačica kao najboljeg čuvara zdravlja intimne zone.

2. Njih ne zanima vaš seksualni život

Iako ginekologija i seks imaju puno toga zajedničkog, činjenica je da vašeg liječnika ne zanima ni s koliko ste osoba spavali a čak niti kad ste imali zadnje iskustvo. Njih zanimaju samo činjenice koje su eventualno dovele do nekog zdravstvenog problema, a kad vas pitaju za detalje, očekuju da ćete biti u potpunosti iskreni, ako već želite riješiti svoj problem. Sjetite se koliko golih intimnih zona vide tijekom samo jednog radnog dana i koliko različitih iskustva čuju svakodnevno, pa se zato ne zamarajte lažima i iskrivljenom istinom.

To je ono što ginekologe najmanje zanima, a moglo bi vam nanijeti štetu ako prešutite važan detalj koji im nedostaje za pravu dijagnozu.

3. Pitanjima o planiranju obitelji ne tjeraju vas na trudnoću

Ginekologe ne zanima zašto imate ili nemate djecu, niti kada ćete ih imati, njih zanima samo vaše zdravstveno stanje, a kad se pojave određeni problemi, dužnost im je informirati vas o tome. Njihova je dakle dužnost pružiti vam informacije, a ne vam suditi, nagovarati vas ili odgovarati od trudnoće, kontracepcije, liječenja…

 

 

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *