Jasni znakovi da pretjerujete s vježbanjem

podijeli

Baš kao i nedostatak tjelovježbe, i pretjerana tjelovježba loša je za vaše tijelo, jer vašim mišićima treba vrijeme za oporavak

 

 

PRETJERANO vježbanje može imati negativne posljedice na tijelo i um.

Baš kao i nedostatak tjelovježbe, i pretjerana tjelovježba loša je za vaše tijelo jer vašim mišićima treba vrijeme za oporavak.
Donosimo nekoliko simptoma pretreniranosti koje biste trebali shvatiti ozbiljno.
1. Teško dovršavate vježbe
Kada uočite da teško završavate vježbu, čak i kad trenirate drugu grupu mišića, postoji problem.
2. Nemate motivacije
Kod vaših treninga ništa se nije promijenilo osim što se sada morate doslovno tjerati na njih, što prije niste trebali. Još jedan od jasnih znakova da trebate usporiti.
3. Upala mišića
Ako upala mišića traje duže od tri dana, trebali biste uzeti odmor od vježbi jer u suprotnom biste svom tijelu mogli napraviti veliku štetu.
4. Depresija
Vježba dovodi do povećanja energije, ali previše može uzrokovati depresiju. Depresija, tjeskoba i poteškoće u koncentraciji znakovi su pretreniranosti.
5. Stalno ste žedni
Ako sve češće osjećate žeđ, posebno tijekom treninga, i to bi mogao biti znak pretreniranosti. Dobro se odmorite prije nego što se vratite na treninge, jer jedino tako ćete učinkovito nadoknaditi izgubljenje elektrolite.
6. Konstantno ste iscrpljeni
Pustite mišićima i tijelu da se odmore kako treba, jer ne možete normalno funkcionirati na nijednom životnom polju ako ste kronično umorni.
7. Pao vam je imunitet
Jeste li primijetili kako ste u posljednje vrijeme skloni prehladama? I pad imuniteta znak je da pretjerujete s tjelovježbom.
8. Skloni ste ozljedama
Vraćaju vam se stare ozljede, no vi ih uporno ignorirate? Prestanite i stanite na loptu!
9. Ne spavate dobro
Bez obzira na to ne spavate li ili se nakon 7-8 sati sna budite umorni, sve su to jasni znakovi pretjerivanja pa obratite pozornost i na to.

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *