Postoji li lakše rješenje za mamurluk?

podijeli

Ako ste ipak pretjerali s alkoholom te se uzdate u stare, pouzdane metode olakšavanja simptoma mamurluka, znanstvenici imaju lijek koji ne može biti jednostavniji

 

 

IAKO bi danas trebao biti dan odmora od velikog slavlja, razumijemo da su dani kao stvoreni za malo pretjerivanja.

Zato ako ste ipak pretjerali s alkoholom te se uzdate u neke svoje metode olakšavanja simptoma mamurluka, znanstvenici imaju lijek koji ne može biti jednostavniji.

Riječ je o bananama.

Otkrili su to znanstvenici s George Mason Universityja u istraživanju u kojem se navodi kako alkohol, osim što dehidrira organizam, ujedno tjera na često pražnjenje, zbog čega organizam ostaje bez važne količine minerala, a posebno kalija.

Njihove su zaključke prenijeli brojni mediji, među kojima i portal Her.ie.

“Kalij i minerali važni su da bi organizam, a posebno živčani sustav i mišići mogli pravilno funkcionirati. Osim toga”, piše u zaključku, “alkohol iscrpljuje zalihe glikogena koje potom izbacujemo putem urina, zbog čega organizmu počinje nedostajati energije. I zbog toga je logično da se osjećamo iscrpljeno, umorno i ‘klimavo’ nakon burne noći s dosta alkohola”.

A kako su banane odličan izvor minerala i kalija, ne bi bio zgoreg jutro nakon tuluma pojesti nekoliko banana te se potruditi što više nadomjestiti izgubljenu tekućinu.

 

 

 

izvor: index.hr

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *