Stručnjaci objavili recept za najbolji sendvič od puretine

podijeli

Stručnjaci za sendviče testirali su desetke kombinacija koje je kušalo više od 1.000 volontera

 

 

MOŽDA zvuči malo nevjerojatno da se znanost bavi receptima za sendviče, ali ovih dana čak i to ima smisla.

Veliki dio svijeta prema božićnoj tradiciji za blagdane jede pečenu puricu i već je uvriježeno da zbog njene veličine često ostane puno nepojedenih ostataka, a najbolji način da se oni iskoriste su sendviči.

Tvrde to vlasnici cijenjenih britanskih pekarnica Greggs, koji su naručili istraživanje te uz pomoć znanosti kreirali recept za najbolji sendvič od ostataka puretine, piše Coventry Telegraph, a saznanja su prenijeli i drugi portali.

Naime, stručnjaci za sendviče testirali su desetke kombinacija koje je kušalo više od 1.000 volontera, a provodili su ih stručnjaci Mindlab-a iz Centra za inovacije iz Sussex, Brighton, i tamo su utvrdili recepturu:

Kruh mora biti od cjelovitih žitarica, lagano premazan maslacem, što je, navodi se, idealna baza za puretinu. Kad je u pitanju punjenje – 25 posto punjenja odnosi se na ostatke puretine, 19 posto na dodatke (sir, pureća šunka, povrće), potom 14 posto umaka od brusnica te na vrhu tanki komad pržene slanine.

Dr. David Lewis, koji je vodio istraživanje kaže da se “formula temelji na popularnosti sendviča od puretine i omiljenih dodataka, njihovom povezivanju s Božićem, uz sklonost okusu ispitanika i kombinacijama sastojaka koji se čine najukusnijima baš u ovoj kombinaciji”.

Uz to, kombinacija se čini dovoljno zdravom jer je u sladu s formulom 80:20 kojom se povode oni koji žele jesti zdravu i balansiranu prehranu.

Imate li ostataka puretine u frižideru, sad znate kakav ćete sendvič napraviti.

 

 

 

index.hr

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *