Najbolje vježbe za žene koje nose visoke potpetice

podijeli

Vježbe za liniju, stabilnost i bolju ravnotežu cijelog tijela

 

 

ZA visoke potpetice nije važna samo navika jer da biste u njima stajali ravno, ne krivili noge niti kralježnicu, potrebno je ojačati stabilnost tijela i poboljšati ravnotežu.

Kad tijelo postane super stabilno, zbog jakih mišića koji podržavaju stup tijela, tad će i hodanje u štiklama biti manje neugodno, odnosno manje opasno i bolno za cijelo tijelo.

Ako ste jedna od onih koja i zimi radije bira visoku potpeticu, a odlučile ste pojačati svoju fizičku aktivnost, možda ne bi bilo loše izvoditi vježbe koje će vam omogućiti rast mišića, ali i jačati stabilnost cijelog tijela te tako poboljšati i njegovu ravnotežu.

1. Balans na jednoj nozi

Jednom nogom stanite na pod punim stopalom, tijelo nagnite prema naprijed, a drugu nogu podignite unazad da prati ravnu liniju tijela. U ruku suprotnu od noge kojom stojite na podu uzmite uteg te ga podižite ispravljajući i savijajući ruku 10 puta. Pripazite da vam se tijelo ne ljulja, pripazite na disanje i mišiće trbuha koji moraju biti stegnuti. Potom zamijenite nogu, odnosno ruku te vježbu ponovite u 3 serije sa svakom nogom.

2. Podizanje noge s pilates loptom

Legnite na pod, ruke postavite uz tijelo, noge savijte, a stopala oslonite na pilates loptu. Zatim podignite stražnjicu tako da tijelo ostavite u pozi u kojoj ćete moći biti nepomični, a da vam ne bude neudobno jer sad jednu nogu trebate podići uvis i zadržati tijelo u toj pozi 10 sekundi. Vratite se na početni položaj te pripremite drugu nogu za podizanje.

Mijenjajte noge te svaku podignite i zadržite u toj pozi 5 puta.

3. Istezanje na jednoj nozi

Stanite jednom nogom punim stopalom na pod, a drugu položite odmah iza nje, oslanjajući se na prste. Ruke podignite iznad glave tako da možete maksimalno istegnuti tijelo. Duboko udahnite, a potom prednju nogu počnite savijati dok vam bedra i pod ne budu paralelni, a ruke spustite da i one stoje paralelno s podom. Ostanite u toj pozi 10 sekundi pa se vratite u početan položaj kako biste isto mogli raditi i s drugom nogom.

Vježbu napravite pet puta s jednom i pet puta s drugom nogom.

4. Podizanje stražnjice uz pomoć pilates lopte

Legnite na pod, ruke raširite kako bi vam mogle biti dobar oslonac za stabilnu vježbu. Noge ispružite i oslonite na loptu, a potom istegnite nožne prste, utegnite noge te podižite stražnjicu od poda. Zadržite se u tom položaju 10 sekundi pazeći da su vam mišići stegnuti, a disanje pravilno te vježbu ponovite 10 puta.

Trening radite tri puta tjedno. 

 

 

 

index.fit

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *