Slušali su savjete radnika i tako uštedjeli preko 100 milijuna eura

podijeli

 Slušali su savjete radnika i tako uštedjeli preko 100 milijuna eura

 

U AUDIJU slušaju radnike već četvrt stoljeća, a svake godine tako uštede na desetke milijuna eura. Prošla godina bila je rekordna.
Audi Ideas Program je svake godine sve veći, pa je tako u okviru njega tijekom prošle godine zaprimljeno preko 15.000 savjeta radnika. U konačnici je to donijelo značajne uštede, pa je u samo dvije tvornice u Ingolstadtu i Neckersulmu ostvarena ušteda od nevjerojatnih 108,6 milijuna eura. A to je pak povećanje od 23,4 % u odnosu na godinu prije u kojoj su ih radnici manje savjetovali.

 

Radnici su jako zainteresirani za ovaj način oplemenjivanja poslovanja. Naime, njihov savjet ide direktno do sjedišta i odgovornih ljudi kompanije gdje se procjenjuje njegova moguća korist. Ukoliko se prihvati i krene u provedbu, o tome će radnik biti obaviješten, a moći će i online pratiti kako se odvija implementacija ideje. I naravno, radnik će biti nagrađen.
Puno je primjera takvih ideja, a idu od globalnih poput smanjenja ventilacije u halama tijekom noćnih sati do optimizacije pojedinih radnji u proizvodnji čime se štede radni sati. Tako su tri radnika unaprijedili metodu mjerenja vrata na automobilima i skratili je s 34 na 18 minuta za svaka vrata i time uštedjeli 200 radnih sati u godini. Druga dva radnika u održavanju savjetovali su optimizirani rad ventilacije noću i tako uštedjeli poslodavcu oko 100.000 eura svake godine. Svi su bili financijski značajno nagrađeni.
index.hr

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *