Poze koje će ublažiti bolove u leđima i vratu nakon napornog dana za računalom i mobitelom

podijeli

Bol u leđima i vratu, praćen glavoboljom, kronična je boljka modernog društva.

 

 

ZNATE li tko je najveći krivac za česte bolove u leđima, vratu, čestim glavoboljama i lošem držanju, a koji vode još većim zdravstvenim problemima?

Odgovor su mobiteli i računala, koje koristimo u tolikoj mjeri da je naše tijelo veći dio dana zarobljeno u neprirodnoj pozi, zgrbljeno, s neprirodnim položajem ramena i stisnutim grudnim košem.

Kad provedemo sate gledajući u mobitel to na tijelo djeluje kao da smo na vrat stavili uteg od gotovo 30 kilograma.

Međutim, to ne primjećujemo dok radimo i imamo spušten pogled, koncentriran na mobitel, ali se posljedice obično javljaju već u rano poslijepodne.

Bol u leđima i vratu, praćen glavoboljom, kronična je boljka modernog društva, no srećom postoje vježbe kojima nakon radnog vremena možemo barem ublažiti nelagodu i bolove uzrokovane korištenjem tehnologije.

Ove će vas poze riješiti bola:

1. Puppy Pose

Ova će vam poza otvoriti grudni koš i dobro istegnuti mišiće gornjeg i središnjeg dijela leđa te ukloniti ukočenost, nelagodu i bolove.

2. Cow Face
Ova će vam poza dodatno otvoriti grudni koš te dobro istegnuti mišiće ramena. Ako ne možete primiti ruke iza leđa, slobodno se poslužite komadom tkanine ili pojasom.

3. Cobra Pose

Patite li od bolova u donjem dijelu leđa, dobro će vam doći poza kojom ćete istegnuti te bolje učvrstiti leđne mišiće, a poza i odlično djeluje na otvaranje grudnog koša i ramena.

4. Yoga Mudra

Za dodatno otvaranje cijelog gornjeg dijela tijela svakako napravite i ovu pozu.

5. Savasana

Lijeno ležanje na leđima osnova je joge i često se izvodi na kraju treninga kako bi se tijelo opustilo. Bole li vas leđa, ova će vam poza, nakon svih navedenih, donijeti dodatan mir i ugodu.

Nakon tolikih sati provedenih nad mobitelom, sad znate kako ćete što prije doći k sebi te otkloniti ukočenost, bolove i umor leđa, vrata, glave, ramena i ruku.

index fit

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *