Ovo su auti koji najčešće ostaju kod istog vlasnika

podijeli

 Ovo su auti koji najčešće ostaju kod istog vlasnika

 

15 godina je razdoblje u kojem svaki vozač promijeni dva ili više automobila, no kad su ovi automobili u pitanju vjernost je kudikamo veća.
Prema najnovijem istraživanju koje je proveo iSeeCars, sumnji nema, vlasnici Toyota najčešće voze isti automobil godinama, a pritom tip vozila nije toliko bitan. U prvih deset automobila koji najrjeđe mijenjaju vlasnika ušlo je čak osam Toyota i dvije Honde (Odyssey, CR-V). A među njima najvjernijeg vlasnika ima Toyota Highlander, točnije njih 18,3 %. Prevedeno, to znači da svaki peti vlasnik koji je 2003. godine kupio novi Toyotin terenac, isti vozi i danas.
Neznatno manje svojim automobilima su vjerni vlasnici Sienne i Tundre, a dalje slijede nama poznatiji Prius, RAV4 i ostale Toyote. Prvi europski model je VW Golf, i to na 15. mjestu s 10,6 % vlasnika koji 15 godina voze automobil. “Svejedno gleda li se ljestvica po modelima ili markama, jedno je sigurno, a to je da su u apsolutnoj prevlasti japanski automobili, što je dokaz njihove kvalitete i pouzdanosti”, mišljenja je Phong Ly, šef iSeeCars.
Recimo i kako studija obuhvaća preko 650.000 automobila proizvedenih od 1981. do 2002. godine.
index auto

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *