Htjeli su beskućnika počastiti kafom, ali su ih u kafiću odbili uslužiti kad su čuli za koga je

podijeli

 

LINDSEY WINSON i Stewart Henderson ostali su u šoku kad su im u kafiću odbili prodati kavu koju su htjeli kupiti beskućniku.

Par iz Peterborougha u Velikoj Britaniji uputio se na doručak, a Lindsay je na putu do toaleta primijetila mladog beskućnika kako sjedi ispred kafića. Porazgovarala je s njim, dala mu nešto novca i odlučila ga počastiti kavom.

Pokušala je naručiti kavu, ali konobar joj je odbio prodati kad je čuo kome je namijenjena.

“Pitala sam voditelja smjene u čemu je problem, a on mi je objasnio da su imali problema s drogom i smećem koje bi im beskućnici ostavljali ispred lokala, te da im zbog toga odbijaju poslužiti hranu i piće”, ispričala je Lindsey za Metro.

Kad ga je upitala je li imao problema s tim konkretnim čovjekom, potvrdio je.

“Rekla sam mu da mi je mladić ispričao kako je često počistio nered koji su ostavili drugi beskućnici, a voditelj se sjetio da ga je vidio kako čisti. I dalje mi nije htio prodati kavu za njega, pravdajući se da su takva pravila”, rekla je ona.

Beskućnik joj je tad ispričao da osoblje kafića navečer prostor ispred zalijeva vodom kako bi ih spriječili da tamo spavaju.

Lindseyjin partner Stuart je preko Facebooka uputio otvoreno pismo direktoru tvrtke u čijem je vlasništvu kafić.

“Zgroženi smo ovim ‘pravilom’ i od vas tražimo pojašnjenje zašto odbijate uslužiti mušteriju koja nekom želi platiti piće ili obrok?”

Par je objasnio da u taj kafić često dolazi s devetogodišnjom kćeri i trogodišnjim sinom, no da će s tim prestati ako ne uvedu neke promjene.

“Zahvalna sam što moja djeca nisu bila sa mnom jer ne želim da pomisle da svi ljudi imaju takav stav”, rekla je Lindsey.

Kafić se nakon što je ova priča dospjela u medije ispričao i naveo da je postupio prema savjetima gradskog vijeća.

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *