“OVO JE TRAGEDIJA” Na Igrama samo jedno natjecanje ima pravu olimpijsku atmosferu

podijeli

 

“IGRE DUHOVA”, tako njemački Bild izvještava sa Zimskih olimpijskih igara iz Pjongčanga.
Igre u Južnoj Koreji zasad su razočarale. Osim što organizatori imaju ogromnih problema s vremenskim uvjetima zbog kojih su odgođena mnoga natjecanja, sportaši su razočarani posjetom i atmosferom.
Manje od 100 navijača pratilo je kako Laura Dahlmeier dobiva zlato u biatlonu i pjeva njemačku himnu. Navodno je za biatlon prodano 60 posto ulaznica. Navodno, jer 60 posto tribina nije bilo popunjeno.
“A tako izgledaju i mnoga druga mjesta na Igrama. Tribine su slabo popunjene, uglavnom samo Korejcima”, piše Bild.
Nijemce ovo posebno boli jer je Južna Koreja na glasanju 2011. godine sa 63-25 u glasovima pobijedila Munchen.
“Ovo se nikad ne bi moglo vidjeti u Garmischu, Ruhpoldingu ili Königsseeju”, uvjeren je Bild, a njemački trener Gerald Honig Igre u Koreji nazvao je tragedijom.
Svjetski prvak u biatlonu Simon Schempp broj gledatelja u Pjongčangu usporedio je s brojem posjetitelja na svojim treninzima u Oberhofu.
“Svemu tome dodajte i veliku hladnoću, snažan vjetar i prazna mjesta. Trgovine oko Olimpijskog stadiona prodaju mobitele i zanimljive maskote, ali nemaju to kome prodati”, pišu Nijemci i dodaju:
“Organizacija Igara koštala je više od osam milijardi eura. Novcem se mogu kupiti Igre, ali ne može dobra atmosfera. Prije nekoliko dana zaustavila su nas dvojica norveških navijača u potrazi za olimpijskom atmosferom. “Gdje su navijači, gdje su pabovi?” pitali su nas, a mi im nismo mogli pomoći. Olimpijski duh ovdje ne postoji, ovo su Igre duhova.”
Samo jedno natjecanje ima pravu olimpijsku atmosferu – brzo klizanje na kratkim stazama. Tu se skupilo čak 14 tisuća navijača kako bi do zlata i olimpijskog rekorda vodilo 21-godišnju domaću nadu Lima Hyojuna.
index.hr

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *