SADA JE POSTALO I SLUŽBENO – Mirko ‘Cro Cop’ i Roy Nelson imaju borbu Bellatorovog Grand Prixa

podijeli

Zagreb, 150313. Arena Zagreb. Kickboxing K-1 World GP Final turnir. Prvi put u povijesti K-1 finale odrzava se izvan Japana, i to u Zagrebu. Mirko Filipovic je u finalu pobijedio Ismaela Londta jednoglasnom odlukom sudaca, te tako osvojio naslov pobjednika K-1 World Grand Prixa. Na fotografiji: Mirko Filipovic sa K-1 pojasom. Foto: Damir Krajac / CROPIX

 

Ono čemu su se mnogi nadali, danas je potvrđeno. Borba MirkaFilipović i RoyaNelsona je od strane Bellatora potvrđena kao zamjenska borba teškaškog Grand Prixa, prenosi Fight site. Ukratko, ukoliko netko od polufinalista ne bude u stanju nastupiti, na njegovo mjesto dolazi pobjednik glavne borbe Bellator 200 eventa.

Odmah nakon što je borba protiv CroCopa ugovorena, Nelson je izjavio kako se nada pobjedi koja bi ga tim putem vratila u teškaški turnir, iz kojeg je u veljači eliminiran porazom od MattaMitrionea. S druge strane, Cro Copb je odmah naglasio kako nema namjeru sudjelovati u turniru te da je ovdje u pitanju ugovor na samo jednu borbu, iako je ostavio mogućnost još kojeg nastupa u drugoj najvećoj svjetskoj promociji. No, zbog datuma nije računao na možebitni nastup na turniru. Ipak, čini se kako se nešto u tome promijenilo, jer teško da bi Bellator objavio ovakvu vijest bez da se s CroCop usuglasio oko njegovog možebitnog uskakanja u turnir.

 

 

“Ova borba službeno postaje zamjenska borba za naš GrandPrix. Ukoliko se netko od boraca ozlijedi, pobjednik borbe Cro Copa i Nelsona uskočiti će na njegovo mjesto”, danas je izjavio predsjednik Bellatora, Scott Coker. Do borbe Filipovića i Nelsona ostalo je točno mjesec dana, odnosno ona se održava 26. svibnja u Londonu. Svoje mjesto u polufinala turnira osigurali su Chael Sonnen i spomenuti Mitrione. Sonnenov protivnik trebao bi biti pobjednik subotnje borbe FrankaMira i FedoraEmelianenka, dok Mitrione čeka pobjednika borbe Ryana Badera i Muhammeda Lawala, koja se održava 12. svibnja.

 

 

Nova vijest najmanje će se svidjeti Cheicku Kongu. Iskusni francuski teškaš zapravo je trenutno najuspješniji član Bellatorove kraljevske divizije, budući da je unutar niza od pet pobjeda te mu je skor u promociji 9-2. Već u startu je izrazio nezadovoljstvo time što nije pozvan u turnir te su se i fanovi složili s njim, da bi kasnije bilo najavljeno kako će ipak biti rezerva. Nedavno je Bellator potvrdio kako će Kongo nastupiti 12. svibnja protiv Javya Ayale, no nije se nigdje spominjalo kako bi to trebala biti ta spomenuta zamjenska borba. Sada znamo i zašto, što nikako nije pošteno prema 42-godišnjem Francuzu. No, kada pomislimo da je ovo šansa da Cro Copa u nekom scenariju gledamo protiv Fedora, ne možemo negirati kako nam se ovaj scenarij sviđa.

 

sportske novosti

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *