Make-up proizvod koji biste u ovo doba godine obavezno trebale uključiti u svoju rutinu šminkanja

podijeli

Da bi koža ostala lijepa i mladolika, važno ju je zaštititi od lošeg utjecaja sunčevih zraka • U tome će vam pomoći jedan make-up proizvod koji i odlično mijenja puder

 

 

KAKO nam stižu sve topliji dani, naša koža odbija korištenje teške šminke.

Za prekrasan ten vrlo je važno hraniti kožu i čuvati je od štetnih utjecaja. Svaki dan se na površini kože nakupljaju različite nečistoće koje, ako se ne uklanjaju redovito, mogu oksidirati sa zrakom te postati faktori koji nadražuju osjetljivu kožu. Isto tako, pretjerano izlaganje jakom suncu može izazvati opekline i alergije. Stoga, da bi naša koža bila čista, zaštićena, nahranjena i baršunasta, važno ju je pripremiti na obilje sunčevih zraka. Ako se opremimo kvalitetnim proizvodima sa zaštitnim faktorima, odnosno SPF zaštitom, spremni smo za bezbrižno uživanje na suncu. Make-up proizvod koji se tu posebno ističe jest BB krema.

Obojene kreme s inicijalima unijele su velike promjene u svijet šminkanja. Pored njih se teško odlučiti na dobri stari klasik – tekući puder.

Sjajna stvar kod takozvanih beauty melema je ta što su multifunkcionalne. U sebi sadrže funkcije hidratantne kreme, primera, zaštite od sunca te su odlična zamjena korektoru ili teškom puderu.
Prednost BB krema je to što su lagane teksture, prozračne i ne opterećuju vašu kožu, već joj omogućavaju da diše. Jedini nedostatak im je slaba postojanost.
BB kreme danas možete pronaći kod gotovo svih kozmetičkih brendova. Ako ste ipak za varijantu uštede novca, imamo alternativu – napravite je sami!
Što god odabrali, bitno je nanositi umjereno i u tankom sloju.

Potrebni sastojci za domaću BB kremu:
– Krema za zaštitu od sunca
– Prazna posudica s poklopcem
– Hidratantna krema za lice
– Tekući puder
– Mineralni puder
– Sprej za fiksiranje šminke
Upute:
Uzmite praznu posudicu i dodajte 1 žličicu kreme za zaštitu od sunca, 1 žličicu hidratantne kreme, 1 žličicu tekućeg pudera, 1/4 žličice mineralnog pudera i 1/2 spreja za fiksiranje šminke. Sve dobro izmiješajte, i to je to. Vaša BB krema spremna je za korištenje.
Po potrebi možete dodati više kreme ili više pudera. Ako želite tamniju nijansu, možete naknadno dodati malo bronzera (nagrabite ga ako je u kamenu).
index rouge

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *