Top 10 plaža za 2017

podijeli

Ako ste u potrazi za idealnim ljetnim odmorom, možda vam baš neka od ovih plaža pomogne u donošenju odluke

Zamišljate li već sebe na nekom pješčanom sprudu kako uživate uz neku dobru knjigu, dok vam tijelo hladi svježi povjetarac? Mi da, i to već odavno!

Zato vam donosimo nekoliko prijedloga prekrasnih plaža koje će se sigurno naći na popisu vaših želja za ovo ljeto.

1. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil

Idilični otočni raj u vulkanskom arhipelagu Fernando de Noronha ove godine dobiva prvo mesto. Kristalno čista voda, nježni bijeli pjesak, robusne stijene i bogati morski život čine ovu destinaciju najboljom u cijelom Brazilu. Do ove plaže možete doći brodom ili plivajući, što je čini samo još privlačnijom.

 

 

2. Grace Bay, Turks i Caicos

Ova plaža nudi osam kilometara bijelog pijeska i tirkiznih voda, što je okruženo luksuznim odmaralištima. Ovdje se također nalazi i treći najveći koraljni greben svijeta, zbog kojega je ova lokacija posebno popularna među roniocima.

 

 

3. Eagle Beach, Aruba

Karibi su poznati po svojim idiličnim plažama i kao lokacija za savršen odmor, a Aruba je svjetski poznata u krugovima jet-seta, a i nas običnih ljudi, kao raj na zemlji. Bijele pješčane plaže i tirkizne vode razlog su zbog kojega veliki broj sportaša i ljubitelja vode posjećuje ovo mjesto, a Eagle plaža je najšira u ovom dijelu svijeta, poznata po svom čisto bijelom pijesku.

 

 

 

4. Playa Paraiso, Cayo Largo, Kuba

Rajsku plažu, odnosno Playu Paraiso, mnogi kritičari hvale zbog njezine zaklonjene i ugodne lokacije. Ondje se može uživati u miru, tišini, suncu, kristalno čistoj vodi azurne boje i toplom povjetarcu.

 

 

5. Siesta Beach, Florida, SAD

Siesta plaža nije nepoznata i često je dobivala pohvale brojnih turističkih magazina. Pijesak na ovoj plaži je čisti kvarc i tako je čist i mekan, a nikada previše vrel za naša stopala. Baš zbog ovog pijeska, plažu Siesta posjećuje veliki broj ljudi.

 

 

6. La Concha Beach, San Sebastian, Španjolska

Concha plaža je najsimboličniji lokalitet u priobalnom gradu San Sebastian. Ovo je ujedno i najbolja plaža Europe, a nudi vam vrhunsko uživanje s pogledom na svjetionik.

 

 

7. Playa Norte, Meksiko

Mirne tirkizne vode, puderasti bijeli pijesak i nebo, koje u usporedbi s plavetnilom vode djeluje blijedo, u kombinaciji s vodom koja je uvijek topla, objašnjavaju zašto je ova inače neposjećena plaža zaslužila sedmo mjesto na listi.

 

 

8. Radhanagar Beach, Havelock Island, Indija

Ova plaža nalazi se na takvoj lokaciji da se do nje može doći samo kroz Indiju. Sa svojim bogatim koraljnim grebenima i bujnom zelenom šumom, ova plaža je jednostavno prelijepa zbog svoje flore i faune, i naravno, nezaobilaznog bijelog pijeska.

 

 

9.Elafonissi Beach, Kreta

Zasljepljujuće bijeli pijesak s ružičastim nijansama, tirkizna voda koju uzburkava morski povjetarac – to vam nudi Elafonissi. Nakon jednog pogleda na fotografije ovog mjesta, poželjet ćete da odmah budete tamo.

 

 

10. Galapagos Beach at Tortuga Bay, Puerto Ayora, Otočje Galapagos

Tirkizno plava voda, bijeli pijesak koji jedva da ima  koji otisak stopala i niti jednu drugu osobu na vidiku – to je ono što vam nude tipične plaže Galapagosa. Koraljni pijesak krasi Galapagos plažu, koja se nalazi na oko 2.5 kilometra šetnje od Puerto Ayore i nudi vam pogled na predivni zaljev malo dalje od glavne lokacije. To je odlično mjesto za ronjenje i morski kajak.

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *