Gran Turismo Sport najava !

podijeli

Novo izdanje cijenjenog Gran Turismo serijala trenutno je u zatvorenom beta testiranju, a mi vam prenosimo svoje dojmove izravno iz kokpita.

gran-turismo-sport-screen-13-ps4-us-19may16

Gran Turismo serijal poznat je po svojoj opsesiji sitnim detaljima. Ta simulacija vožnje uvijek cilja na autentičnost, pa ako ne osjetite koja je točno razlika između Nissanovih Skyline GT-R R33 modela iz ’95 i ’96 onda vjerojatno niste dostojni diskusije o njemu. No, Gran Turismo je također poznat po odugovlačenjima zbog takvih, pomalo nevažnih detalja.

Usporedimo li sedam godina mlađi Forza Motorsport serijal, Gran Turismo je puž. U svojih 19 godina ima samo šest igara iz glavnog serijala, ali zato ima hrpu međunaslova kao što su GT Concept, GT4 Prologue, GT HD, GT5 Prologue, verziju za PSP itd. Forza, s druge strane, u 12 godina ima jednak broj igara iz glavnog serijala te tri spin-offa Horizon serijala.

Možda vam je ta usporedba nejasna i zbunjujuća – pa nije rivalstvo između GT-a i Forze nekakva utrka u broju igara. Istina – nije, ali činjenica je da fanove GT-a povremeno frustrira spor napredak serijala. Između trećeg i četvrtog dijela moralo je proći čak pet godina, a između šestog i sedmog dijela proći će još više od toga. Dok Forza svake druge godine ubacuje u novu brzinu (sada na dvije platforme), Gran Turismo još uvijek gleda u retrovizor.

gran-turismo-sport-screen-146-ps4-us-03dec16

Dokaz tome je Gran Turismo Sport, još jedan međunaslov koji nije punokrvni nastavak, ali to nije spriječilo Polyphony Digital da triput odgodi izlazak te igre. Iskreno mislim da se fanovima teško radovati zbog onoga što taj GT Sport obećava jer će to biti krnja igra kao simulacija bez različitih vremenskih uvjeta, bez modela oštećenja te nekog stvarnog noviteta za svoj žanr. Ali hej, ako ste dovoljno dobri možda si zaradite digitalnu FIA vozačku licencu i budete slavljeni na podiju u Parizu. Jer to će fokus na eSports komponentu donijeti GT Sportu.

Ovo je Gran Turismo bez različitih vremenskih uvjeta, bez modela oštećenja i nekih velikih noviteta. Ali hej, možete osvojiti digitalnu FIA vozačku dozvolu!

Doduše, situacija nije tako siva ako jednostavno volite racing igre koje se ne srame postaviti izazov pred vas. Na temelju sudjelovanja u zatvorenom beta testiranju mogu bez zadrške reći da je Gran Turismo Sport vrlo ugodna simulacija za one koji su voljni znojiti se za perfekcionizam. Okolišanju nema mjesta – GT Sport ima odličan vozni model, dovoljno dubok da utaži žeđ simulacijskih fanatika i dovoljno pristupačan da ga može proučavati netko tko je čisti amater. Za privikavanje na vozni model treba malo vremena, ali mi je fascinantno kako već po ponašanju automobila sami možete uočiti gdje griješite i kako to ispraviti.

gran-turismo-sport-screen-17-ps4-us-03dec16

U gameplay GT Sporta utkana je savršena metoda napredovanja na temelju uloženog vremena. Svaki krug koji sam odvozio nečemu je doprinio, čak i kada bih ga odvozio lošije. Odličan je osjećaj kada se dovoljno ufurate u vozni model pa skoro kao profesionalni vozač testirate do kojih granica možete ići. A gotovo uvijek znate da možete bolje i veseli vas kada ponavljanjem vidite prostor za napredak i kako kroz vrijeme postajete sve bolji.

U gameplay GT Sporta utkano je savršeno napredovanje na temelju uloženog vremena.

Ali, to bi se moglo reći za svaku automobilsku simulaciju ikada, zar ne? Pa, baš i ne. Neke vas igre odmah bace u vatru, a nisu dovoljno pristupačne da sami možete primijetiti nešto tipa: okej, s ovim automobilom ne smijem udariti gas do daske dok nisam skroz izašao iz zavoja; ili: okej, na ovom zavoju nije čak ni loše proklizati zadnjim krajem. GT Sport tjera vas da registrirate svaki djelić staze i iskoristite ga na najbolji mogući način. Fokus na stazu mora vam biti konstantan pa igra u tom pogledu uspijeva vjerno replicirati profesionalno utrkivanje.

gran-turismo-sport-screen-14-ps4-us-03dec16

Što se samog utrkivanja tiče, konstanta je i tu ključ uspjeha. Uspjeh je nekako rjeđe rezultat riskiranja, a češće korektne vožnje bez previše grešaka. Za nekakvo divljanje po stazi prisiljeni ste usporiti na nekoliko sekundi, a to može biti jednako štetno kao da izletite u pijesak na nekom zavoju. Prema onome što sam vidio u beti, GT Sport je orijentiran isključivo na klasično natjecanje pa ne očekujte da ćete se tu grupirati po nekakvim klubovima ili se utrkivati u drugačijim modovima poput Forzinog Taga.

Uspjeh je u utrkama nekako rjeđe rezultat riskiranja, a češće ishod korektne vožnje.

Beta verzija bila je prilično oskudna sadržajem pa komponentu namijenjenu solo igranju ne mogu komentirati. Znam samo da nas ondje neće čekati dosadašnji mod karijere u kojemu punimo virtualnu garažu i sudjelujemo na različitim kupovima i sezonama. Umjesto toga, sve će u singleplayeru biti koncipirano više ili manje kao tutorial za online vožnju.

gran-turismo-sport-screen-115-ps4-us-03dec16

Štoviše, igra ima jedan od onih elemenata koji pripadaju mobilnim pošastima – aute otključavate tako da svaki dan odvozite određenu kilometražu. Danas tako npr. možete igrati tri sata i osvojiti samo jedan auto, a sutra možete igrati samo jedan sati i osvojiti novi auto. Do izlaska konačne verzije to će vjerojatno biti podešeno pa me nemojte uzeti za riječ, ali definitivno računajte da će dio sadržaja za igru dolaziti u obliku dnevnih izazova i naknadnih nagrada.

Definitivno računajte da će dio sadržaja za igru dolaziti naknadno, u obliku dnevnih izazova i nagrada.

Ono za što sumnjam da će se promijeniti do konačne verzije jest netipično prosječna vizualna prezentacija igre. Na stranu to što su meniji pregledni i atraktivni, grafika u igri ima svoje uzlete i padove. Auti su, primjerice, modelirani jako dobro, s gotovo neprimjetnim učitavanjima neovisno o tome jesu li vam pred nosom ili su samo točkice u daljini. Pogled u daljinu je zavidan – npr. na nekim čistinama vidite svoje suparnike po nekoliko kilometara udaljenosti.

gran-turismo-sport-screen-68-ps4-us-03dec16

Doduše, to se odnosi samo na stazu jer ono izvan nje izgleda dosta mrtvo. Najgore je kad vidite planinu u daljini, a ona je toliko kartonska kao tekstura da to jednostavno bode u oči. Slično je i s oblacima, teksturama kamenja i sl. Gran Turismo je uvijek bio krema PlayStationa i demonstrator onoga što su Sonyjeve konzole sposobne. No, GT Sport ne izgleda ništa impresivnije od tri godine starog Drivecluba. Dapače, ponegdje izgleda lošije od te igre, a spašava se samo zato što uglavnom drži 60 sličica po sekundi.

Nakon beta testiranja siguran sam samo u jedno – Gran Turismo Sports bit će igra za fanove koji su spremni pristati na kompromis. Ako ćemo realno, nijedna autosimulacija na tržištu nije potpuna ni bezgrešna u svim segmentima pa možda nije pravedno zamjerati novom Gran Turismu što je odabrao novi smjer i zbog toga zanemario masu drugih stvari.

Ono što bi nas eventualno moglo zasmetati jest puna cijena igre za proizvod koji je de facto samo multiplayer komponenta onoga što bismo inače očekivali u Gran Turismu 7. S obzirom da je igra orijentirana na online MP, a za to na PS4 konzoli treba mjesečna pretplata, čini se da GT Sport traži više od onoga što ima za ponuditi.

Ipak, prije ikakvih zaključaka strpimo se do konačne verzije pa ćemo vidjeti što smo na kraju dobili.

 

 

www.hcl.hr

 

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *