Alternativne metode liječenja.. (Kako iskoristiti zalazak sunca i doprinijeti zdravlju i odganati stres) Sunce je naš moćan prijatelj

podijeli

 

Zalazak sunca je idealan trentuak da se zadržimo nekoliko trenutaka svoju pažnju na prelijepom danu za koji smo zahvalni i pripremimo se mekoću i tamu noći…

 

 

Meditacija zalaska sunca

 

Dok gledate u sunce koje polako zalazi, udahnite polako podižući ruke u stranu i okrenite dlanove ka gore. Podignite ruke iznad glave kao da ćete dotaknuti zamišljenu loptu tople i svijetle Sunčeve energije.

 

Izdahnite zrak i polako spustite ruke kao da tu loptu provlačite kroz tijelo, do nogu i izvlačite je kroz stopala.

 

Ponovite ovaj pokret tri puta.

 

Sada duboko udahnite brojeći u sebi do devet, osjećajući kako se zrakom puni donji dio stomka. Zadržite zrak dok brojite do pet. Izdahnite kroz nos, svjesno stežući donji do stomaka tako da istiskujete zrak. Ponovite ovakvo disanje tri puta.

 

Nastavite disati normalno i, gledajući u sunce, pratite mijenjanje boja u narančastim i crvenim nijansama na nebu. Spustite dlanove na stomak i zamislite kako vas tople crvene i narančaste nijanse griju i snaže vašu energiju. Ponovite svoju afirmaciju ili mantru koja vam je ugodna: “Moje tijelo je zdravo i snažno”, “Ispunjena sam ljubavlju i toplinom”, “Voljena sam i sigurna”.

 

U oblačnim popodnevima, zamislite preliepi zalazak sunca u sebi. Zamislite kako se u vama razvijaju tople nijanse žute, narančaste, ružičaste i koraljnocrvene i sijaju ljepotom. Osjetite kako sunce u vama raste sve veće i svjetlije i osvjetljava i vas i sve oko vas. Što više sijate, to je snažnija energija u vama.

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *