5 lakih životnih promjena s kojima možete početi već danas

podijeli

ZAŠTO čekati Novu godinu za nove odluke? S više od dva mjeseca do kraja 2017. godine, sad je savršeno vrijeme za male promjene koje bi mogle dati velike rezultate i prije nego što zagazite u 2018. godinu.

Zašto čekati? Bez obzira na to želite li pojačati svoju izdržljivost, tonirati tijelo, skinuti kilograme ili se samo želite osjećati bolje, donosimo vam 5 ideja za 5 jednostavnih koraka, za promjene kojima težite, a nikako da se odlučite krenuti.

 

Zato s ovim krenite već danas:

1. Izbacite jednu gadnu naviku

Porazgovarajte malo sa sobom danas i dogovorite se oko toga koja je vaša najgora navika, za koju znate da vam ne donosi ništa dobro i svjesni ste da vas sabotira. I onda tu jednu, najgoru naviku, bacite od sebe, ako ništa drugo, barem na jedno vrijeme. Što je to, to prepuštamo vama, izbor je ogroman. Može se ticati jedne određene vrste hrane, slatkih napitaka, pušenja, alkohola, noćnih prejedanja, kasnog lijeganja, tromosti…. Što god vama smeta, sad iz svog dnevnog “rasporeda” izbacite samo to.

 

2. Razmislite o svojim aktivnostima

Ako je vaša dnevna aktivnost svedena na nešto koraka do posla te kasnije malo hodanja po kući, jer većinu vremena sjedite ili ležite, razmislite o sitnoj promjeni. Uvedite si samo malo novih aktivnosti, tek toliko da ipak znate da ste se pokrenuli i da to nije ništa jako naporno. Mali korak može značiti duža šetnja, barem 20 minuta dnevno ili samo mali pomak naprijed ka fitness ciljevima, minuta dnevno – barem za plank.

3. Skratite vikend spavanje

Da biste uhvatili dobar ritam sna te spavali koliko treba, vikendom onda ne smijete nadoknađivati propušteno. Dokazano je da dužim spavanjem vikendom samo kvarite ritam tjednog spavanja, zbog čega vam se zapravo sve teže pošteno naspavati. Zato donesite odluku danas i već sada isplanirajte nešto zabavno za nadolazeću subotu/nedjelju ujutro. Naspavati se možete ako odete ranije leći.

4. Odlučite se malo više posvetiti sebi

Već danas pokušajte negdje ugurati malo više vremena za sebe, za svoje gušte, za ono što vas opušta i čini sretnima. Pogotovo ako si sve rjeđe dozvoljavate malo takvog svog vremena. Tek ćete tada moći malo bolje proniknuti u svoje želje, planove, ciljeve, porazgovarati sa sobom o daljnjim koracima, onima koji će vam prirodno doći nakon što savladate ove prve, jednostavne korake.

5. Postavite si izazov

Pokušajte si već danas nametnuti svoj izazov, ovisno o onome što vi želite. Želite li se zaista odreći nečega iz prehrane, iz one prve točke, učinite to već danas i zadajte si vrijeme u kojem ćete morati “izdržati” bez toga.

Želite li se pak radije pokrenuti, danas je dobar dan da od svog malog fitness pomaka također napravite izazov. Tjedan dana planka? Tjedan dana šetnji? Tjedan dana uvoda u treninge, onako kako ste to nekada možda radili?

Želite li promjenu, učinite je već danas.

 

 

izvor: index.hr

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *