Putovanje s malom bebom: Što sve ponijeti?

podijeli

Ako u prvih nekoliko mjeseci bebina života planirate putovanje, imajte na umu da je najvažnija sigurnost bebe • Sve što mislite da će vam biti potrebno na putu neka vam bude pri ruci

 

 

LIJEČNICI ne preporučuju putovanje s malom bebom prvih mjesec dana njihovog života, prvenstveno jer mama treba zasluženi odmor, a bebi treba sigurno okruženje. Ako u prvih nekoliko mjeseci bebina života planirate putovanje, imajte na umu da je najvažnija sigurnost bebe.

Donosimo vam nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da vaš put prođe što mirnije i bez nervoze:
 

1. Rezervirajte najbolja sjedala

Ako planirate put avionom rezervirajte sjedala na rubu kako biste mogli lakše izaći. Pripazite i na promjene tlaka u avionu tijekom sletanja i uzletanja koje mogu uzrokovati velike neugodnosti kod beba i djece, piše parenting.com. Bebi mogu pomoći zijevanje, smijanje ili dojenje, sve što pomiče čeljust gore-dolje i olakšava pritisak u ušima, savjetuje dr. William Sears.
 

2. Pripremite bočice

Mlijeko treba pripremiti neposredno prije hranjenja kako biste spriječili mogućnost kvarenja. A ako dojite, onda imate sve već spremno.
 

3. Opskrbite se pelenama i rezervnom odjećom

Sve što mislite da će vam biti potrebno na putu neka vam bude pri ruci, od pelene do hrane, tekućina, omiljenih igračaka, dekice…

4. Krenite na put u vrijeme spavanja

Beba će lakše podnijeti put spavajući pa planirajte put u približno isto vrijeme. Ako putujete automobilom, redovito radite pauze. Nemojte na put po noći jer noću umor i snenost znatno smanjuju koncentraciju, a rizik od nezgode je veći, savjetuje dr. Sears.
 

5. Moglo bi vam zatrebati i…

– zdravstvena knjižica, knjižica cijepljenja
– zaštitna krema za sunce i kapica
– mnogo vlažnih maramica
– putovnica ili osobna, ako je potrebna
– dodatna jaknica, kišobran
– fiziološka otopina za nos, toplomjer i ostala apoteka

 

 

 

 

 

 

index mame

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *