Sony kreće s razvojem PlayStation 5 igraće konzole?!

podijeli

PS5

 

 

PlayStation 4 već je godinama na tržištu i malo je reći da je Sony ostvario veliki dobitak plasiranjem ove konzole. Iako su mnogi analitičari smatrali kako je vrijeme igraćih konzola iza nas, Sony tome nije pridavao previše pažnje te su ponosno predstavili PlayStation 4 konzolu. Mjesecima kasnije pokazalo se kako je to bio sjajan potez Sonyja i kako igraće konzole još neko vrijeme neće biti uređaj van trenda. Dapače, fantastični prodajni rezultati igraćih konzola daju naslutiti kako se igraći sve više okreću igranju igara putem igraćih konzola.

 

 

Rezultati prodaje PlayStation 4 konzole pokazuju super rezultat, koji su Sonyju donijeli mnoštvo slatkih briga. Iako se očekivala puno manja prodaja, sve do početka ove godine Sony je bilježio veliki rast prodaje. Ipak, posljednjih se mjeseci stanje malo smirilo i više nema toliko navele na kupnju PlayStation 4 konzole. No, Sony se ne brine oko toga, jer očekuju kako će u narednom razdoblju rasti sektor prodaje igara za konzole što će nadoknaditi rupu koja će nastati smanjenom prodajom.

 

 

Razvoj situacije ipak je natjerao čelne ljude Sonyja da razmisle o budućnosti i uvjereni smo kako užurbano rade na nekim novim tehnologijama koje bi mogli ponuditi u sljedećoj verziji konzole. Nedavno je i čelnik sektora za razvoj konzola najavio kako je vrijeme PlayStation 4 konzole već pomalo pri kraju te je time nagovijestio kako se Sony okreće patentiranju nove konzole koja će biti još bolja i inovativnija.

 

 

Uz izradu nove generacije PlayStation konzola, Sony će veliki dio truda uložiti i u dobivanje ekskluzivnih prava na nove naslove igara, čime će dizati prodaju i povećati interes igraća. Podaci govore kako sve više raste broj ljudi koji se pretplaćuju na usluge PlayStation-a, što daje dodatan ‘vjetar u leđa’.

 

Iz svega možemo zaključiti kako Sony-ju cvjetaju ruže i kako poslovanje u području segmenta igara nikada nije bilo bolje. Ipak, dolaze neka nova vremena i neke nove tehnologije i biti će zanimljivo vidjeti čime će biti opremljena nova konzola. Mnogi smatraju da je došao red na virtualnu stvarnost, no misli li isto i Sony?

 

 

 

 

 

pcchip.hr

Piše: M.Ž.

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *