Dolazi super-Golf i bit će najsnažniji VW u ponudi

podijeli

 

 

S VIŠE od 400 KS novi Golf u R izvedbi će zasjesti na vrh ponude marke, ali i biti dostojan razračunavanja s najboljim premium igračima u segmentu.

Dok je konkurencija radila, Volkswagen se bavio drugim stvarima i pomalo zapostavio svoju sportsku ponudu. VW Golf R je ostao u sjeni direktnih rivala, ali to u budućnosti neće biti slučaj, misle u Volkswagenu.

Osma generacija Golfa će stoga ići jako daleko, posebno u pogledu sportske R izvedbe. “R marka postaje ekstremna, a uloga R-a je da ide izvan razumnog”, izjavio je za AutoExpress Jürgen Stackmann, šef prodaje u VW-u.

I novi R će pokretati 2.0 turbo koji će davati preko 400 KS, čime će puhati za vrat čak i Mercedesu A45 AMG. Uz sve, najbrutalniji Golf svih vremena mogao bi dobiti 48V hibridni sustav, a sasvim sigurno dolazi kombinacija 4Motion pogona i sedam-stupanjskog DSG mjenjača.

 

 

 

 

 

Ono što će se svima svidjeti je to da će Golf R i vizualno biti drugačiji. Prava zvijer dolazi pa treba očekivati agresivno skrojene odbojnike, karbonsku dekoraciju i ogromne topove straga.

Golf 8 dolazi dogodine, a zatim će uslijediti GTI i na koncu R izvedba kao vrhunac ponude. A tu nije kraj jer će R izvedbe dobiti i modeli Tiguan i T-Roc.

 

 

 

 

 

index auto

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *