13 životnih trikova koji će vas spasiti svakodnevnih neprijatnih situacija

podijeli

Na šta pomislite kada čujete “neprijatna situacija”? Ne radi se samo o dugim pauzama u neugodnim razgovorima ili neprikladnom smehu. Neprijatne situacije se mogu dogoditi u bilo kom trenutku i nekada su gore nego što možemo da zamislimo! Ne možemo znati da li će nam se štikla polomiti dok prelazimo ulicu i da li će ručak završiti na našoj bluzi. Dobre vesti su da sve ove probleme možemo rešiti.

1. Masna kosa

Masna kosa

Foto: brightside.me
Ako nemate vremena da operete masnu kosu, papirni ubrusi stižu kao spas. Najpre upijte masnoću peškirom, a onda obrišite ubrusima. Izgledaće sveže i čisto.

2. Problemi sa rajsferšlusima

Problemi sa rajsferšlusima

Foto: brightside.me
Ako vam se iznenada zaglavi rajsferšlus, možete da koristite običnu olovku. Istrljajte obe strane rajsferšlusa minom olovke pa nežno povucite. Takođe, može pomoći i labelo.

3. Znoj na grudima

Znoj na grudima

Foto: brightside.me
Ako ste primetili da se pojačano znojite u predelu grudi tokom toplih dana, koristite dnevne uloške kako biste izbegli neprijatne mrlje na odeće. Stavite ih u brushalter i oni će upiti znoj.

4. Problemi sa helankama

Problemi sa helankama

Foto: brightside.me
Ako helanke ističu mane na vašoj figuri, i dalje postoji način da ih nosite. Uzmite stare unihopke i isecite ih tako da napravite šorts. Nosite ih ispod helanki kako bi vaši kukovi izgledali definisano.

5. Mrlje od mastila

Mrlje od mastila

Foto: brightside.me
Isflekali ste se mastilom iz penkala? Pomoći će vam običan antibakterijski gel. Stavite krpu ili papirni ubrus ispod fleke da upije mastilo, iscedite malo gela na fleku i istrljajte maramicom ili tupferom. Onda operite fleku.

6. Svež dah

Svež dah

Foto: brightside.me
Ako morate brzo da osvežite dah, a nemate četkicu pri ruci, zvaćite zrna kafe. Ona će ukloniti neprijatan miris i očistiti jezik od plaka koji sadrži mnogo bakterija.

7. Mokre patike

Mokre patike

Foto: brightside.me
Patike možete osušiti pomoću peska za mačke. Napunite stare unihopke peskom, zavežite i ostavite u patikama preko noći. On će apsorbovati svu vlagu. U patike možete sipati i sodu bikarbonu kako bi sprečila razvoj bakterija koje izazivaju loš miris.

8. Žuti zubi

Žuti zubi

Foto: brightside.me
Banane su odlične za blistavi osmeh. Istrljajte zube unutrašnjom korom od banane i sačekajte 10-15 minuta. Uklonite ostatke četkicom i isperite usta. Ovaj postupak će nežno izbeleti vaše zube.

9. Klizave cipele

Klizave cipele

Foto: brightside.me
Ako vam se cipele klizaju, istrljajte đonove šmirglom kružnim pokretima. Onda ih istrljajte od pete ka prstima.

10. Krompir protiv fleka od znoja

Krompir protiv fleka od znoja

Foto: brightside.me
Možete upotrebiti krompir kako biste smanjili rizik od pojava fleka od znoja ispod pazuha. Isecite svež krompir i istrljajte pazuhe. Sačekajte da se upije, a onda operite kožu vodom.

11. Suknja vam se stalno podiže

Suknja vam se stalno podiže

Foto: brightside.me
Nema problema! Upotrebite lak za kosu kako biste je zadržali na mestu. Jednostavno naprskajte butine lakom za kosu i suknja se neće podizati.

12. Žvakaća guma na odeći

Žvakaća guma na odeći

Foto: brightside.me
Ako vam se zalepi žvaka na odeću, koristite lepljivu traku. Zalepite traku na žvaku i povucite. Ponovite nekoliko puta.

13. Zaglavljen prsten

Zaglavljen prsten

Foto: brightside.me
Kada ne možete da skinete prsten sa prsta, samo podignite ruku. Držite je tako nekoliko minuta. Krv će se sjuriti iz ruke u rame, pa ćete lako skinuti prsten.
fokuzz

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *