Ako idete sa automobilom na odmor evo šta je potrebno da vam putovanje bude udobno

podijeli

Happiness, reach destination, honeymoon, freedom, relationship, road, escape, speed ride lifestyle. Side profile view of carefree cheerful romantic married well dressed couple

 

 

Bliži se vrijeme odlaska na godišnji odmor i pripreme za ljetovanje su u punom tijeku. Postoji izreka kako je put važniji od samog cilja, a za pravi užitak bitno je potpuno se pripremiti. S obzirom na to da će većina nas krenuti na svoje destinacije automobilom, donosimo savjete kako se na vrijeme pripremiti za putovanje da vam protekne ugodno i bezbrižno.

 

 

Prva i osnovna stvar koju morate napraviti prije odlaska na putovanje jest provjera vozila i punjenje rezervoara. Nitko ne želi usred putovanja ostati na cesti, zar ne? Prije kretanja na željenu destinaciju, napunite rezervoar do vrha, a pripazite i na gorivo koje koristite.

 

 

Osim goriva, jednako je bitna i provjera razine ulja, a ako je potrebno, dotočite dostatnu količinu kako ne bi bilo problema na putu. Svakako nemojte zaboraviti provjeriti i gume s obzirom na to da će tijekom dužih ruta vožnje biti pod većim opterećenjem od uobičajenog. Ako niste sigurni kakva vam je situacija s gumama, posjetite vulkanizera te napumpajte gume prije samog odlaska na put.

 

 

Visoke temperature automatski pozivaju na korištenje klime stoga na vrijeme očistite filtere i provjerite funkcionira li vaš klima uređaj kako spada. Osim klime, nikako nemojte zaboraviti provjeriti ispravnost svjetala na automobilu, a u slučaju da imate prikolicu, provjerite signalizaciju i na prikolici ili kamperu.

 

 

Nakon što ste sredili automobil za putovanje, vrijeme je za samo planiranje puta. Uz današnje tehnološke mogućnosti, bezbrižno možete napraviti pomoću GPS-a čitavu rutu putovanja, a paralelno možete zabilježiti mjesta na kojima ćete stati za mali odmor. Iako svi želimo što prije doći do odredišta, pauze za odmor će vam pomoći u boljoj koncentraciji na vožnju, posebice ako je riječ u dužem putovanju.  Stručnjaci savjetuju kako je kod putovanja automobilom najbolje napraviti pauzu za odmor svaka dva sata, pa iako da samo malo protegnete noge i maknete se iz istog položaja u kojem vozite.

 

 

Ako putujete s malom djecom, svakako u planiranju rute putovanja zabilježite odmorišta na kojima kikiće možete presvući. Nikako nemojte zaboraviti ponijeti sa sobom dovoljno vode, ali i hrane i grickalica.

 

 

I za sami kraj, prije odlaska na put, provjerite vremensku prognozu i stanje na cestama. Nitko ne želi započeti godišnji u ogromnoj koloni, zar ne?

 

 

 

 

Sretan put!

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *