Ništa od ljeta, stižu nove oluje

podijeli

 

 

IAKO s porastom tlaka tijekom vikenda ne dolazi do potpune stabilizacije, suha pa i sunčana vremena bit će zamjetno više. Ali još danas postoji velika vjerojatnost za povremene grmljavinske pljuskove, koji bi u dijelovima zemlje mogli biti izraženiji, zbog čega je Meteoalarm za cijelu kopnenu Hrvatsku izdao upozorenje.

 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu slijedi smanjenje naoblake i danju uglavnom suho i sunčano vrijeme. A bit će i razmjerno vjetrovito uz većinom umjeren sjeverozapadnjak, ponegdje s jakim udarima. Najniža temperatura od 17 do 19, a najviša dnevna oko 27 °C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Od sredine dana, uz promjenjivu naoblaku velika je vjerojatnost mjestimičnih pljuskova i grmljavina, uglavnom u zapadnijim područjima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

 

 

U gorju je najveća vjerojatnost poslijepodnevnih i večernjih pljuskova i grmljavine, pogotovo u Gorskome kotaru, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi. Poneki i na širem riječkom području. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i bura, koja će ujutro te osobito navečer podno Velebita biti i jaka, javlja HRT.

 

 

Na srednjem Jadranu prevladavat će sunčano, a uz prolazno više oblaka uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije postoji mogućnost lokalnog pljuska. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak i mjestimice bura, koja će navečer pojačati. Dnevna temperatura oko 30 °C pa će u tom dijelu Hrvatske biti najtoplije.

 

 

 

 

 

index.hr

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *