Ovo je važno znati ako želite da kardio vježbe doista djeluju na vaše tijelo

podijeli

 

 

KARDIO vježbe mnogima su omiljene jer ubrzavaju metabolizam i zdrave su za srce. No stručnjaci kažu kako ih treba izvoditi umjerenim intenzitetom kako biste osjetili te prednosti za vaš organizam.

”Umjereni intenzitet znači da su otkucaji srca između 50 i 70 posto maksimalne brzine otkucaja tijekom vježbanja”, preporučuju iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

 

 

Maksimalni broj otkucaja srca možete izračunati ako od brojke 220 oduzmete svoje godine. To bi značilo da je primjerice s 27 godina maksimalan broj otkucaja srca oko 193 u minuti. Ako želite postići umjeren intenzitet vježbanja, ciljajte da vam se otkucaji kreću između 96 i 135.

No tijekom vježbanja budite oprezni kako se ne biste preopteretili. Najbolji pokazatelj je upravo puls. Ako vidite da se brzina otkucaja srca približava procijenjenom maksimumu, stanite, ohladite se i popijte nešto prije nego što nastavite vježbati.

 

 

Iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti savjetuju da odrasle osobe trebaju oko 150 minuta umjerene aerobne aktivnosti tjedno, a uz to i vježbe snage kako bi održali zdravlje zglobova i mišića.

 

 

 

 

 

 

index fit

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *