Ovog ljeta budite pametni i na vrijeme spriječite ljuštenje kože

podijeli

 

 

AKO se spremate za ljetovanje, onda je pravo vrijeme da poduzmete sve moguće mjere kako biste spriječili guljenje kože.

 

Nadamo se da vam ne treba ni govoriti da bi najbolje bilo izbjegavati direktno izlaganje sunčevim zrakama između 10 i 16 sati, kao ni da vam je obavezno potrebna krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. Ten će doći postepeno, a trebali biste i napokon shvatiti da je zdravlje kože ipak važnije od tamnije puti.

 

 

Kremu za sunčanje nanesite prije izlaska iz kuće, ali ponesite je i sa sobom na plažu. Iako na mnogima od njih piše da su vodootporne, ako ne želite riskirati opekline, nanesite je ponovno nakon svakog izlaženja iz mora, pogotovo ako ste se kupali dulje od 20 minuta. Također, ako imate tuš u blizini, najbolje bi bilo nakon izlaska iz mora sa sebe isprati sol, jer će ona u kombinaciji sa sunčevim zrakama dodatno oštetiti vašu kožu.

 

Kada dođete kući, otuširajte sešamponom, a nakon tuširanja obavezno se namažite losionom za tijelo ili nekim njegujućim uljem. Vašoj koži je preko ljeta potrebna dodatna hidratacija jer na plaži gubi tekućinu, a njegujete li je redovito bit će manje iziritirana i, na kraju krajeva, neće se ljuštiti.

 

 

 

 

index rouge

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *