Kvarnerska pješčana plaža koja ima sve što možete poželjeti za godišnji odmor

podijeli

Rapska torta, srednjovjekovne uličice, očaravajuća priroda glavni su atributi predivnog otoka Raba. Na popisu vaših ljetnih destinacija svakako bi se trebala pronaći i pješčana Rajska plaža – evo zašto.

 

Pješčane plaže ili volite ili ne volite. Pretpostavimo li da volite, ovo bi za vas moglo biti pravo mjesto božanskog užitka. Rajska plaža je duga 1500 metara i bosonogo hodanje duž cijele obale je osjećaj za pamćenje. Ipak, ako je već danima prevruće, pijesak bi mogao biti užaren. U tom slučaju, u šetnju krenite obuveni.

Smještena je na sjeveroistočnom dijelu otoka. Ponosna je vlasnica plave zastave koja garantira čistoću mora i ostalog prirodnog okruženja, a nalazi se i na CNN-ovoj listi “100 najboljih plaža na svijetu”.

 

 

Rajska plaža na Rabu (Foto: Getty)

 

 

 

Pogled sa svakog kvadratnog metra je očaravajući jer plažu okružuju planine. Mali otočić nalazi se u uvali i zbog iznimno plitkog mora do otočića je moguće doći pješke. Plažu obožavaju roditelji s malom djecom jer sadržaja za njih ima napretek. Bez straha roditelji mogu pustiti djecu u more, izrađivati pješčane kule, a brojni su i sportski sadržaji.

 

 

 

Pješčana podloga na plaži idealna je za odbojku ili nogomet na pijesku, dodavanje frizbijem ili picigin u moru. U blizini plaže moguće je i zaplesati zumbu, odigrati i sportove s loptom poput nogometa i rukometa. Čini se da su na Rajskoj plaži mislili baš na sve pa su dostupni i aqua aerobik, sportovi na vodi i ronjenje.

 

 

 

Još jedna velika prednost posjeta ovoj plaži je dan uživanja koji možete provesti u ležećem položaju. Birate između pozicija na suncu ili u gustoj borovoj šumi, ali cijelo vas vrijeme grije topli pijesak. To je podloga za odmor koja se ne zaboravlja.

 

 

 

 

 

 

punkufer.hr

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Menu