OTKRIVENO KOLIKO BI MOGAO DA KOŠTA NAJJEFTINIJI, A KOLIKO NAJSKUPLJI NOVI IPHONE

podijeli

 

 

Gdje ima dima, ima i vatre, a postoji velika šansa da će Apple promijeniti svoju strukturu cijena za nove iPhone.

Glasine tvrde da bi nasljednik modela iPhone X sa 5.8-inčnim OLED displejom trebalo da košta između 800 i 900 dolara u zavisnosti od prostora za skladištenje. X Plus verzija uređaja sa 6.5-inčnim OLED panelom bi trebalo da košta između 900 i 1.000 dolara, dok bi cijena “pristupačnog” modela sa 6.1-inčnim LCD ekranom trebalo da iznosi između 600 i 700 dolara.

 

 

U velikoj mjeri njih je potvrdio i analitičar kuće Morgan Stanley nakon što je analizirao kako će nove cijene uticati na Appleovu prosječnu cijenu prodaje, ali s jednom razlikom.

Analitičar tvrdi da osnovna verzija najvećeg iPhonea koji je Apple ikada napravio biti 999 dolara.

Najjeftiniji iPhone bi trebalo da košta između 699 i 769 dolara, dok bi srednji iPhone X trebalo da košta 799 dolara.

Analitičar vjeruje da Appleov model prodaje može da istrpi pomjeranja od 2 posto u odnosu na rekordne rezultate iz prošlog kvartala.

 

 

U najgorem slučaju, po kupce, X Plus bi mogao da košta 1.099 dolara, iPhone 999, a LCD iPhone 799 dolara, što bi označilo porast od impresivnih 7.2 posto.

Međutim, čini se da je Apple dostigao maksimum koji su korisnici spremni da izdvoje za novi iPhone i najvjerovatnije će pokušati da dodatno popuni prostor u premijum segmentu, prije nego što se odluči za podizanje cijena.

 

 

 

 

 

 

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *