Loše radne navike kojih biste se trebale riješiti

podijeli

 

 

ZBOG vrlo užurbanog načina življenja, lako je postati rob loših navika. Neke stvari za koje mislite kako i nisu tako loše rade protiv vas. Zato razmislite o sljedećim navikama i pokušajte ih dovesti u red zbog vlastite dobrobiti.

 

 

Multitasking 

Iako su žene dokazano bolji multitaskeri od muškaraca, ponekada nam obavljanje previše zadataka odjednom može biti previše. Može se dogoditi da zaboravimo nešto važno ili jednostavno da posao ne obavimo dovoljno dobro. Ipak je rješavanje stvari pojedinačno bolja opcija.
 

 

Provjeravate poruke svakih nekoliko minuta

Opustite se i nemojte svake dvije minute zabrinuto otvarati elektronsku poštu. To će vam maknuti fokus s posla koji u tom trenutku obavljate i pogubit ćete se u informacijama.
 

 

Provodite pauzu na društvenim mrežama

Ako mislite da vas društvene mreže odmaraju i opuštaju – griješite. Nakon provjeravanja brojnih stranica i profila, osjećat ćete se umorno i opast će vam razina koncentracije. Iskoristite pauzu za odmor očiju i protegnite noge na čistom zraku.

 
Vaš radni stol je neuredan

Nagomilani papiri i razbacan stol će vam samo poremetiti koncentraciju. Osjećat ćete se puno bolje i organiziranije ako ga pospremite svakih nekoliko sati kako biste na njemu imali samo ono što vam je potrebno za posao koji u tom trenutku obavljate.

Jedete nezdravoVeć i vrapci na grani znaju koliko šećer i ugljikohidrati općenito doprinose umoru i nervozi. Zamijenite čokoladicu orašastim plodovima, a za ručak pojedite što više povrća i proteina.
 

 

Ne bavite se nikakvom fizičkom aktivnošću 

Možda mislite da ste preumorni za vježbanje, međutim ono će vas razbuditi, imat ćete više energije, a ojačat ćete i psihičko zdravlje.

 

 

 

 

 

 

index rouge

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *