GODINU DANA NIJE STAVLJALA KREMU NA LICE: POSLIJE 6 MJESECI BILA JE PRESRETNA, A ONDA JE USLIJEDIO NEOČEKIVANI OBRT!

podijeli

 

 

Da li ste možda nekada pomislili šta bi se desilo kada biste apsolutno prestali da njegujete lice kremama? 

Amerikanka koja se predstavlja kao Melissa provela je eksperiment dug godinu dana i otkrila šta se za to vrijeme dogodilo.

 

 

 

 

Ovo je njena ispovijest.

“Sve što sam radila tokom tih godinu dana bilo je umivanje hladnom vodom i ponekad čajem od kamilice.

Nakon prvih mjesec-dva, koža mi se u potpunosti očistila. Mislila sam da mi je ovo najbolja odluka u životu, ali nakon 6 mjeseci, primijetila sam nove bore, naročito oko očiju i usana.

 

Shvatila sam i zbog čega se to desilo – nekada sam svakog jutra mazala hidratantnu kremu, a uvečer čistila lice losionom i mazala hidratantnu kremu za noć. Pretpostavljam da je nedostatak hidratacije, na koju je moja koža navikla godinama ranije, izazvao pojavu novih bora.

I pored svega, odlučila sam da nastavim eksperiment i vidim šta će se dalje dogoditi, i primijetila sam nove štetne efekte nedostatka njege. Koža mi je postala toliko suha da me je stalno svrbjela.

 

 

 

Postalo je toliko nepodnošljivo da sam ponekad morala mahnito da češem lice, iako sam to svim silama izbjegavala. Zbog češanja i suhoće u kombinaciji, počela je i strašno da se peruta.

Pojavili su mi se i mitiseri i sitne bubuljice. Na kraju eksperimenta posjetila sam dermatologa, koji mi je objasnio uzrok svih neželjenih pojava koje je pretrpjela moja koža.

On je rekao da je za sve kriva hidratacija, odnosno njen nedostatak. Zbog toga su mi nastale bore, koje je on ocijenio kao prijevremene, koža postala opuštena i vrlo iritirana zbog isušenosti.

 

 

Mitiseri i bubuljice su se pojavili zbog izostanka losiona za čišćenje, on kaže da samo voda nije dovoljna za uklanjanje nečistoća sa kože.

 

Srećom, dermatolog mi je rekao da nije sve izgubljeno i da će moja koža povratiti elastičnost i vlažnost uz pravilnu njegu. Naglasio mi je i da ne treba da kupujem skupe kreme, jer je većina njih prepuna hemikalija koje iritiraju kožu i tako povlače potrebu da kupite još jednu, koja će neutralisati neželjene efekte ove prve, i tako sve u krug.

 

 

 

Preporučio mi je prirodne proizvode koji se prave u apotekama i prirodna ulja, poput kokosovog.

Nažalost, bore koje su se pojavile ne mogu da obrišem, i upravo zbog toga sam htjela da podijelim iskustvo sa vama i upozorim vas da ne ponavljate moju grešku”, zaključila je žena, prenosi portal Novi.

 

 

 

 

 

 

hayat

podijeli

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *